Jag vet att alla föräldrar tycker att deras egna barn är sötast, duktigast och bäst på allt. Så får väl också tillhöra den skaran, haha. Men hur stolt är man över sin lille pys när han bara efter 10 dagar är så pass stark i nacken som han är!
Han lever verkligen upp till namnet Super Charlie som en av hans första barnböcker heter! 
 
I förrgår klickade jag hem denna snygga jacka/kavaj från Zaras rea-avdelning!
Kika på en på outleten i Löddeköpinge men det fick bli denna istället. Hoppas bara den är lika snygg på mig som på bilderna! 
 
 
 
Lördagkvällen började med grillning hemma hos pappa och slutade i...ja, armbrytning, haha!
Nja, kanske inte hela sanningen. Kvällen började med gott snack med syskonen och mamma och pappa, sen blev det god grillning på det och ännu mer gott snack och efter maten bestämde sig pappa och Richard för att se vem som egentligen är starkast i nyporna. Och ja, gammal är äldst men yngst va tydligen starkast denna gången.
 
Efter att killarna fått flexa sina muskler blev det lördagsmys med hela gänget. Kul att alla kunde va samlade, det händer inte alltför ofta. Syskon, syskonbarn, svågrar, föräldrar och så nytillskottet lille Charlie!
 
Mysig lördagkväll!
 
 
 
 
 
Nu på förmiddagen stack Richard ut på en löprunda och jag och Charlie satt och lyssna på lite barnvisor på youtube. Först ut blev det Baloo och Djungelbokslåten, efter det blinka lilla stjärna och sen körde vi Krokodillåten på repeat en fem, sex gånger, haha.
 
Men det verka som han gilla låtarna och mammas skönsång för han njöt och somna till slut i min famn. Mysig start på lördagen!
 
 

Här hemma börjar lördagen med en riktigt mysstart!
Senfrukost, nyhetsmorgon, ammande, vaggande och lite bloggkikande. Och snubbla in här (http://bloggar.aftonbladet.se/sofissnapshots/) och såg dessa roliga skor. Priset va ju lite lika roligt men att titta är gratis!

Idag tog vi en sväng in till stan alla tre och det blev även premiär-busstur för Charlie, vilket gick himla bra!

Så lille pysen hängde med oss när vi kika lite i affärer och spana in rean. Blev inte jättemycket springande i affärer men både jag ich richard lyckades hitta varsitt guldkorn. för mig blev det ett par jeans på Zara och för Richard en snygg Tiger-tischa. Blev även lite stopp på vägen på olika fik för lilleman skulle få lite mat i magen!

Efter några timmar kände vi oss ganska nöjda på stan så då hängde vi med pappa upp till farmor så hon också fick träffa Charlie. Och hon, liksom alla andra, tyckte ju att han va himla fin.

Och nu så här på fredagskvällen ska jag bli bjuden på middag av Richard och så ska vi bara mysa till det i soffan framför tv:n.
Härligt fredagsmys helt enkelt! ❤

 

Imorse kom faster Stina och hälsa på oss och hade med sig en riktigt häftig present till Charlie. En tuff lära-sig-gå-bil som lär användas flitigt när den dan kommer!

Så vi käka frukost tillsammans på morgonkvisten, satt och snacka lite och hade det mysigt. Sen begav sig faster vidare och för vår del blev det lunch innan vi skulle få ytterligare ett besök, av en barnmorska från bvc.

Och denna träff gick himla bra den med. Charlie har lagt på sig bra i vikt sedan födseln och allt va tipp topp! Så vi fick lite info och kunde ställa lite frågor om vi hade lite funderingar eller tankar nu kring den första veckan som föräldrar men i och med att allt gått himla bra hittills hade vi inte så många frågor och funderingar utan kände oss ganska nöjda med den informationen vi fick.

Så såg vår torsdagsförmiddag ut!

Just nu skulle jag vilja rea-köpa mig ett par jeans, storlek större och med lite hål och slitage. Till det gärna en skjorta, vilket har blivit favorit-amningsplagget då andra plagg blir lite komplicerade.

Men att springa inne i stan eller på köpcentra för att kolla rea med alla andra Malmöiter känns inte som en bra lösning just nu. Tur att Zara har en webbshop!

Inspiration från sincerelyjules.com och hop-plock från Zaras rea-avdelning!

 
Idag blev det en tripp mot Mobilia för att möta upp Richard efter att han kört ett gympass på förmiddagen. Och lille Charlie sov gott i sin vagn hela trippen dit, minus de första 10 minuterna i början av trippen då han va lite ledsen. Så medan han sov hann jag och Richard med en lunch, lite kik i affärer och på rean och sen blev det hemgång.
 
Väl hemma ville jag få till den sista touchen på mina vimplar, nämligen att stryka på bokstäver på varje vimpel med pysens namn. Så jag testade bokstäverna på ett tygstycke som blivit över efter mina projekt men det blev inget bra, så så länge får det va bokstavslöst! Har i alla fall hängt upp den över sängen så det blir lite barnrumskänsla över det hela.
 
 
 
 

Igår, efter två dagar då jag nästan bara sett denna lägenhetens väggar, premiärkörde vi beemoo:n. Och det gick hur fint som helst. Vagnen rulla på fint och lätt och Charlie va hur nöjd som helst!

I fredags kom vi hem från BB och midsommaraftonen spenderades lugnt hemma i lägenheten med mys med vår lilla familj. Sen kom lördagen och klart att alla va nyfikna på det lilla underverket. Så på förmiddagen va äldsta syrran och syskonbarnen här och mamma och pappa och på eftermiddagen dök andra syrran med familj upp. Och lille Charlie va exemplarisk. Han va lugn och harmonisk och sov sig nog igenom alla besök om jag minns rätt.
 
Och så kom söndagen och farmor och farfar och faster kom på besök och vi hade fixat med lite fika, mat och efterrätt. Och lille Charlie njöt på gott i famnen på alla tre. Sen fick vi ytterligare besök av Richards kompis plus respektive och det blev lite kaffe och efterrätt på det. Pysen hade riktigt god aptit denna dagen och en aningen orolig. Vet inte om det va för alla nya intryck runt omkring eller bara det faktum att han ville snacka med oss lite och visa att han också ville va med.
 
På söndagskvällen när gästerna hade åkt blev det att sätta ihop pysens nya säng, som blev så himla tjusig, och så blev det premiäråk med vagnen. Visserligen va ju premiäråket i fredags då vi gick från pappa till vårt ställe, men då hade vi ju varken kudde, täcke eller några mysiga nallar i vagnen. Så vi räknar att premiäråket faktiskt va igår. Och oj va stolt man kände sig när man gick där med vagnen. Och lille Charlie njöt på och somna fint på den lilla rundan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fast man inte riktigt kan förstå det och ta in allt så är jag ju faktiskt nu mamma. Lilla Ida har blivit mamma vilket både känns helt galet och helt rätt och så fantastiskt på en och samma gång. Det kommer nog ta ett tag att ta in allt, alla känslor och alla intryck.
 
Imorse, efter att jag ammat Charlie strök jag honom uppe på huvudet vilket han verkade gilla eftersom han log till flera gånger och i den stunden upptäckte jag att han, som sin mamma, har smilgropar. Och där, i den stunden dog jag lite av glädje och lycka!
 

Den 20.e juni 2013 kom han äntligen! Vår älskade lille pys som vi från och med idag kommer kalla Charlie.

Hela förlossningen gick väldigt bra. Värkarna började på tisdagskvällen och höll på hela natten, hela onsdagnatten och ja hela onsdagen. Ringde till KK i Malmö vid nio på morgonen eftersom jag hade värkar med fem minuters mellanrum men de sa att jag skulle vänta tills de kom med tre minuters mellanrum. Så onsdagen hemma va inte alltför skoj med värkar och ont. Till slut orka jag inte med det längre och ringde KK i Malmö vid fyra, fem-tiden på eftermiddagen och fråga om jag kunde komma in. Men det gick inte. De hade fullt och de hänvisade mig till att kontakta Ystad eller Helsingborg varpå jag frågade om jag inte bara kunde ringa Lund. Nej, de hade också fullt. Lite smått panikslagen fick jag ju ringa Ystad sim svarade mig att även de hade fullt. Paniken steg och Helsingborg fick bli det fjärde alternativet. De hade plats men tyckte att Malmö kunde undersöka mig först innan jag begav mig 8 mil norrut. Så vi åkte in till KK i Malmö och jag blev undersökt. Efter en undersökning sa de att det va nog bra att köra till Helsingborg direkt och att de väntade på oss där...

Och fast det blev lite oro i allt kunde det i slutändan inte blivit bättre. Personalen i Helsingborg va supertrevliga och jättesöta och tog väl hand om oss. En stor stor eloge till våra två barnmorskor där och all annan personal!

Och 04.54 på torsdagsmorgonen föddes alltså vår lille pys Charlie. Finns inga ord som kan beskriva vad man känner när man får sitt barn på bröstet. Kan fortfarande inte förstå att denna söta lille killen har vi skapat, jag och min man, han är vår lille bebis och han är helt underbar!

Så här kan det se ut en helt vanlig måndagskväll, haha.
Va riktigt trött igår. Hade som sagt en heldag med systerdottern vilket va otroligt mysigt men jag blev ganska trött ändå av Ikea-tripp, lekande på lekplats, kubb-spelande och en massa bak. Sen promenerade vi bort mot syrran för att lämna av min systerdotter, promenerade bort mot pappa för att hämta upp min man, skulle promenerat bort mot vårt nya place men upptäckte att jag glömt nycklarna hemma hos syrran. Så då blev det att promenera tillbaka dit, med en ganska tom mage- ja alltså på mat. Väl hemma sen va blodsockret nere i fotknölarna och hungern va olidlig. Så efter maten blev det totaldäckning i soffan och Richard va så snäll att han föreviga detta ögonblick, och jag, ja jag bjuder på denna vackra (?!?) bild, haha.

Idag är det pysens beräknade ankomstdag men jag kan nog säga till 99% att han inte kommer komma idag. Jag har känt lite kramper i magen de senaste dagarna men inget som hållt i sig särskilt länge. Igår när vi promenerade bort till Ikea fick jag lite ont i sidan av magen, typ som hållkänsla, och igårkväll efter vi ätit middag kändes det lite krampaktigt i nedre delen av magen. Men som sagt inget ihållande.

Tycker det är himla svårt att veta också, vad ska man "leta" efter liksom. Har ju inte haft värkar innan så hur vet jag hur de ska kännas? Sa till syrran för ett tag sen att: tänk om jag inte känner värkarna?
Men hon "lugnade" mig med att jag definitivt kommer att känna av de. Och det tvivlar jag faktiskt inte en sekund på!

Så nu är det bara att vänta. Och försöka hålla sig sysselsatt vilket jag tycker jag är rätt bra på. Hela dagen igår spenderades med min goa systerdotter då vi promenerade bort mot Ikea, baka en himla massa kakor, va på lekplatsen och va ute på en gröning och spela kubb. Och idag tänkte vi bege oss mot Lund och Lödde för att kika på en outlet!

Ja denna bild togs för ett tag sen kan man säga, haha.
Roligt att se vilken resa kroppen gjort och framförallt magen. Fast jag inte känner mig jättestor just där så är det ju ändå så att vi är på sluttampen nu det känns som magen växer väldigt mycket dag för dag.

Böja sig ner har blivit lite jobbigare, att sitta och luta sig över frukost/middagsbordet blir lite jobbigt eftersom magen och förmodligen lille pysen kläms ihop lite och de senaste dagarna har jag faktiskt känt av lite kramper i magen som, vad vet jag, antagligen börjar dyka upp nu. I och med att jag inte känt av något tidigare, förutom att pysen "bökar och stökar" därinne och ändrar position, blir det mer verkligt och speciellt när man väl känner lite kramper eller ja, annat i magen.

Och alla runt omkring är ju ganska härliga. Igår när jag och Richard bjudit till grillning och middag i vårt nya place, va jag ganska trött framåt kvällen i brist på sömn natten mellan fredag och lördag, så jag la mig lite på soffan och då kommer mamma och frågar om allt är okej och om jag mår dåligt. Haha, nej inte riktigt, bara lite trött. Sen kommer Richard och frågar samma sak, om jag mår dåligt eller har känningar i magen. Självklart härligt och mysigt att alla är så engagerade vilket jag förstår så här bara några dagar innan BF men jag kommer nog att berätta och ni kommer märka på mig när jag ligger ner i soffan för att jag har ont eller jag har känningar. Det lovar jag!

Fredagen började med ett barnmorskemöte inne i stan och idag kunde Richard va med också vilket va himla mysigt. Så vi pratade alla tre där lite om vad som komma skall och sedan blev det ju det vanliga, att kolla pysens hjärtljud vilket lät himla bra, sen mätte hon magen vilken också såg bra ut, inte så mycket tillväxt sen sist men det va ju också i för sig bara en vecka sedan och så mycket kan det kanske inte hända på en vecka plus att pysen kanske sjunkit lite mer neråt så då blir det svårt att mäta ordentligt, och tillslut kollade hon mitt blodtryck som också va himla bra. Så allt som allt gick det väldigt bra!

Sen satt vi och pratade lite till och hon frågade om jag hade fått numret till KK vilket jag fick för länge sen och att jag skulle räkna med att kanske få åka in till Lund om det va fullt på KK i Malmö vilket jag också va på det klara med i och med syrran fick åka dit när hon skulle ha sitt andra barn. För mig funkar det finfint, förutsatt att vi kollat upp vägen dit innan det smäller så att säga, haha. Fördelen med Lund är ju att de har ett patienthotell där, vilket inte finns i Malmö, och att vi båda två får stanna kvar där. Richard får ju inte stanna över natten om vi nu hamnar här i Malmö.

Men jaja, vi får se hur det blir, hur vi vill göra och när pysen bestämt sig för att hälsa på oss och världen.
Otroligt mysigt ska det bli i alla fall. Även om det blir här eller i Lund!

Igår gick jag in i vecka 40 (39+0).
 
Och ja, jag känner mig pigg och jag mår fortfarande bra! Igår va dessutom den stora dagen då jag fick hem min älskling. Så igår gick förmiddagen åt till att flytta grejer och flytta in i vårt nya place. Sen hämtade jag upp Richard på stationen och vi begav oss senare bort mot Kungsparken med picknick och fika och alkoholfri rosé. 
 
Så nu är det inte många dagar kvar till pysens beräknade dag! Eller ja, man vet ju inte hur länge man får vänta men det gör inte så mycket. Självklart vill jag ju träffa lilla livet och gosa men han verkar må bra därinne och jag mår bra här ute så en vecka mer eller mindre gör inte så mycket. Då kan man ju istället sysselsätta sig med att få det sista på plats och få iordning det man vill och passa på att mysa och njuta, jag och min man i varandras sällskap. Typ som att passa på att gå på bio, bara sitta och slappa i soffan till en go film eller som vi gjorde idag, tog en spa-dag tillsammans på Victoria Park här i Malmö. Jag hade planerat det som en liten överraskning till Richard eftersom vi inte kunde fira vår bröllopsdag tillsammans i söndags. 
 
Kommer ihåg i början av graviditeten, då vi ännu inte hade berättat det någonsin många, då gick jag in och kikade på mina gravid-appar varje dag och ibland flera gånger om dagen för att se vad som hände i magen just den veckan. Man va så förväntansfull och ville bara att tiden skulle gå fort och det kändes ju som en evighet där i oktober/november att vänta tills juni. Och så sitter man här nu i sista veckan och undrar var tiden har tagit vägen. Lite galet är det, men mest häftigt. Att man gått igenom en sån förändring och att jag har mått så himla bra hela vägen. Jag är glad att kunna säga att har kunnat träna och hålla igång ända fram till ja, 5 dagar innan beräknad förlossning. 
 
 

Ja vi får väl se när lille pysen vill komma och träffa oss allihopa. Nu är detonerade många dagar kvar. Eller ja, detberor ju helt och hållet på hur man ser det. Han kan ju komma lite tidigare, i tid eller lite senare. Det är de alternativ som finns, smart va? haha

Men det bästa nu är ju att jag får hem min man idag! Tre dagar tidigare än vad vi båda två beräknat och det känns himla skönt. Visserligen tar han en liten avstickare på fredageftermiddag men han är hemma igen på lördagmorgon så jag känner mig ändå ganska lugn. Jag har hellre honom 40 mil bort än 300 kan man väl lugnt påstå. Lite smidigare att ta sig hemåt och mot KK om jag nu inte orkar knipa igen, haha.

Så nu när min man kommer hem har jag planerat lite grejer för onsdagen och torsdagen och till helgen hoppas vi på fint väder så det kan bli en grillning och sen så är det ny vecka, pysens vecka, så då vet jag inte riktigt vad man gör? Att bara gå och vänta känns ju lite tråkigt, så det blir väl att hålla sig igång, ta lite utflykter och tripper hit och dit. Ikea, Emporia och Svågertorp ligger bara ett stenkast ifrån så dit blir det nog många vändor.

Spännande tid vi har framför oss!❤

Oj vilken myssöndag jag fick va med om. Tanken va att jaga kulle måla och avsluta byrå/skötbord-projektet, baka kanelbullar och sen sätta mig med lite ljudfiler och jobb. Och det blev ju ganska nära den tanken i för sig... men ändå inte.

Det blev målning i morse och jag avslutade mitt projekt, det blev kanelbulle-bak och sen en skypedejt med Richard. Efter en halvtimme eller två kom en man med en stor blombukett till dörren och lämnade av blommorna och gick snabbt därifrån. Fast jag såg att det stod Ida på lappen på buketten fatta jag inte riktigt vad som hände. Men eftersom det är vår bröllopsdag idag förstod jag ju att min man låg bakom detta. En fin och härlig rosbukett med ett fint skrivet kort till som gjorde att det va svårt att hålla tillbaka tårarna.

Senare ringde mamma och sa att hon varit och handlat på Ica och tappat nycklarna på vägen och i och med att jag har extranycklar till hennes lägenhet gick jag ju givetvis bort och skulle öppna för henne i lägenheten. Så jag sätter nyckeln i dörren, vrider om och öppnar dörren och där står hela gänget. Så de hade alltså fixat en babyshower för mig och verkligen tänkt på allt. Alltifrån mat till gravidmage-tårta, kakor, blöjtårta, blåa ballonger, "it's a boy"-skylt och en massa fina presenter. Så gissa om jag blev överraskad. Och rörd. Yes, tårarna kom återigen men jag är ju i sluttampen av graviditeten och har en hel del hormoner i omlopp nu, haha. Sen va det ju himla fint ordnat och planerat av alla mina nära och kära så klart att man fäller tårar.

Trots att jag och min man inte kunde va tillsammans och fira vår första bröllopsdag tillsammans blev söndagen ändå himla fin!

Idag har det blivit lite flytt av lite grejer, från pappas place till mammas eftersom det blir vår adress fr.o.m. nästa helg. Richard beräknas komma hem nästa lördag så när jag då hämtar upp honom på stationen drar vi direkt till mammas place som vi får hyra in oss i i en månad framöver. Lite komplicerat kanske men så är det!

Så det blev lite flyttande av grejer och imorgon kanske det blir lite mer grejer att flytta eller så tar jag det i nästa vecka då mitt träningskort går ut och mitt senaste projekt är färdigt, så nästa vecka har jag inte mycket att sysselsätta mig med vilket jag gärna vill ha, så då passar ju en flytt in ganska bra, haha!

Tänkte visa upp en himla fin present som pysen fått från faster och farbror. Shorts, eller byxor, hur man nu ser på det med söta små hängslen som så där coolt självklart kommer hänga ner längs benen...men han får vänta tills han fyller ut storlek 68!

Ja, dagen till ära får det ju va lite av Sveriges färger här på bloggen!

Annars har väl dagen inte gått i firandes tecken precis. Morgonen bjöd på träning, lite måleripill och sen har dagen spenderats i en solstol hemma hos mamma. Himla härlig dag och det har verkligen njutits till max. Och snart stundar god middag ute på uteplatsen. Kan bara bli toppen!

Idag är det ny vecka, vecka 39 för min del.
Och idag va jag hos barnmorskan och där konstaterade vi båda att det är inte så lång tid kvar nu. Det börjar verkligen närma sig, med stormsteg. Men allt såg bra ut med lille pysen, hjärtljuden va bra, han va fixerad därinne och det va aktivitet och lite bök och stök. Även mitt blodtryck va bra och hon konstaterade att jag va frisk, haha.
Fick även se en amningsvideo vilket ja, va väl ganska bra. Blir lite mer verkligt nu på nåt sätt!

Så det va ju roligt att han fixerat sig nu och ligger i bra position för utgång. Trots detta känner jag inte av det, inget tryck eller smärta neråt så jag hade ju nästan kunnat gå och va gravid en månad till. Så känns det i nuläget. Lite konstig känsla faktiskt när man tänker på att det faktiskt bara är två veckor kvar och jag inte har några krämpor. Då kommer ju värkarna typ komma som ett slag i ansiktet...kanske?

Så va det två veckor kvar till pysens beräknade ankomst. Man kanske borde bli lite stressad eller lite nervös eller något nu men nej, inte så mycket faktiskt.

Tanken är att Richard kommer hem den 15.e och det blir ju tre dagar innan så jag räknar kallt med att lille pysen väntar på sin pappa men har han däremot bråttom får vi lösa det då...

Tisdagen kunde inte ha börjat bättre. Va en sväng på gymmet imorse och när jag kom hem stod det ett paket och väntade på mig utanför dörren. Och i paketet va det ett superfint babynest som jag beställt av emmiesbabynest.se. Blev superglad bara av paketet, haha, och när jag väl öppnade det va nestet hur fint som helst. Verkligen snyggt och proffsigt!

Nu får vi hoppas att pysen också tycker om det i och med att hans första tid lär bli sänglös och då passar ju detta nestet in perfekt!

Klicka in på emmiesbabynest.se och kika på de olika nester hon gjort och vilka olika tyger hon jobbar med. Kan bli en väldigt fin investering eller gåva till någon annan!

Fick detta mail i förra veckan och tänkte efter att ha läst denna speciella rad att: "jo man tackar!"

Men nu de senaste dagarna känns det lite så faktiskt. Allting känns stort. Magen, armarna, rumpan, låren, yes you namn it, I got it!
Men det är ju faktiskt inte så lång tid kvar nu så får väl tugga i mig det. Tränar ju också så nåt bra gör jag ju faktiskt.

Efter några dagar med att ha vaknat med huvudvärk och haft denna värk av och till under dagen vaknade jag denna söndag helt utan värk. Trodde knappt det va sant. Vilken lycka man känner! Så för att fira detta begav jag mig mot gymmet, har inte blivit så många pass denna veckan så det va verkligen skönt att ta ett morgonpass och svettas lite.

Senare på dagen skulle det bli ännu mer av den varan. Började ett nytt projekt idag, med att slipa en byrå som ska bli ett skötbord till pysen. Och att slipa va väl inte jobbigt i sig men det blev ändå ganska svettigt. Sen efter alla delar blivit slipade blev det att rolla på grundfärg och nu kan jag inte göra mer än att vänta. Vänta på att färgen ska torka så jag kan måla igen imorgon!

Kommer så bli himla tjusigt när allt är i vitt! Ser verkligen fram emot det!