Både tisdag och onsdag har spenderats med många timmar på stan, dels för att upptäcka nya rolig grejer och dels för att visa mamma runt i stan.

Igår när vi va inne och kika på utbudet sprang vi på en söt liten barnklädesaffär och va ju så klart tvungna att kika in. Och så klart även tvungna att köpa nåt fint. Så det blev två stycken tröjor till Charlie och ett par byxor. Lär bli stans häftigaste lilleman!

Efter lunch blev det en tur ner mot hamnen för mamma, Charlie och jag. Ålborg bjöd på riktigt fint väder idag så det va himla mysigt att strosa längs hamnpromenaden och kika. Sen blev det även en runda på i stan bland alla affärer och en fika på en mysig uteservering.

Den nya veckan började med att jag och mamma begav oss ut på en powerwalk. Och riktigt härligt va det att röra på sig och komma iväg och sen att vädret va kanon så där på morgonkvisten gjorde det hela mycket mysigare!

Så om vädret håller i sig så här hela dagen blir det en tur ner mot hamnen så vi kan gotta oss i det härliga vädret!

Så här ser det ut efter en tur på Ikea.
Pappa och Richard pusslar ihop grejerna som köpts och jag och mamma plockar undan lite och försöker att inte va i vägen, haha!

Och Charlie? Ja, han bara sover och sover!

Resan hit i torsdags gick himla bra. Alla grejerna fick plats i släpet, Charlie tyckte att det va härligt att åka bil (stundtals) och vi hitta fram till vår nya adress.

Väl framme plockades alla grejer in i lägenheten och dessa dagar har bland annat ägnats åt att få lite grejer på plats. Långt ifrån allt är där det ska va men det får komma tillrätta veckorna här framöver.

Så på torsdagskvällen blev det god italiensk middag med mamma och pappa och Charlie och sen avslutades kvällen hemma i lägenheten. Sen kom fredagen och då blev det en tur i byen och kik i affärer och fredagskvällen avslutades med att Richard kom hem från träningslägret och vi kunde allihopa sitta och snacka och ha det mysigt!

Och idag, idag väntar en liten tur på Ikea.

Idag blev det en dag med syskonbarnen och mamma och pappa. Egentligen skulle jag  promenerat bort till Hyllie och tagit bussen ut till bvc med pysen men så erbjöd sig pappa att han kunde köra oss dit så då blev det en promenad bort mot Bodensjös istället och frukost med hela gänget och lite mys med syskonbarnen innan vi drog oss bort mot bvc.

Och allt va himla bra med Charlie så nu är han en mysfarbror på 4370 kg. Inte dumt!

Efter bvc blev det lunch på Ikea och eftermiddagen avslutades på mammas uteplats med lite kaffe och kanelbullar. Och kvällen här nu ska spenderas med att packa och plocka ihop alla grejer inför flytten imorgon. Ska bli så mysigt att komma hem till vårt egna ställe och äntligen få komma hem till Richard!

Igår promenerade jag och Charlie in mot stan, dels för lite motion och dela för att fixa en del ärenden. Och första stoppet blev Triangeln där det blev en hel del inköp, till pysen. Och det bästa va ju att det va gratis med tack vare mitt presentkort. Så det blev några bodies till honom, har en del men de flesta är långärmade vilket känns lite för påklätt nu när det är så varmt så vi behövde köpa på oss av den kortärmade varianten. Och så blev det ett par shorts med även dessa aktuella nu denna period men det häftigaste plagget måste jag nog säga va den tuffa baseboll-jackan jag snubbla på. Lite väl stor för pysen just nu men oj va tuff han kommer bli i den om några månader!

Efter lite shopping besökte vi moster uppe på jobb och sen blev det en promenad tillbaka hem. Jätteskönt att promenera och ett stort plus att det va hur härligt väder som helst. Räkna ut i efterhand att jag gick dryga milen igår så det va härligt!

Sen avslutades dagen i solstolen medan pysen låg och sov gott i sin vagn!
Bra måndag helt enkelt!

Idag har det varit en riktigt varm dag här i Malmö.
Jag och Charlie började morgonen med en promenad och sen tog vi ett besök inom mamma och pappa för lite kaffe och snack. Sen började vi sortera och plocka fram grejer vi ska ta med oss över till Danmark nu på torsdag och när man ser alla grejer samlade så inser man hur mycket det verkligen blir. Hoppas bara att släpet vi tänkt oss är tillräckligt stort för alla mina grejer och pysens med givetvis.

Mycket grejer blir det i alla fall. En byrå, en fåtölj, Charlies säng, vagn, babysitter, hans lära-gå-polisbil, alla hans övriga grejer och kläder plus alla mina kläder och övriga småsaker.

Efter vi letat fram alla saker som ska med satt jag mig faktiskt en stund i solen och götta mig, mamma tog vagnen och gick med Charlie en runda för att få honom att sova men han ville absolut inte slumra till utan låg klarvaken och nyfiken. Så mycket sömn idag för lilleman har det verkligen inte blivit, tio minuter här och femton minuter där. Får se om han däckar här snart ikväll eller om han kör på i vaket tillstånd hela kvällen och natten...?

Idag är lille Charlie en månad!
Hur ska vi fira detta då? Jo, vi har ju haft besök här idag både från Göteborg och Halmstad och nu på kvällskvisten tar Charlie en tupplur och jag gottar mig med morotskaka!

Imorse fick jag och Charlie finbesök av Emma och Chrisse som åkt ända från Göteborg för att hälsa på oss. Så det blev en mysig frukost tillsammans, eller ja det blir som det blir med mina måltider när det är amning på gång eller vaggning till sömn. Men vi fick en himla fin pratstund på morgonen och det va himla skoj att se dem och att vi fick till en träff innan flytten.

Och om några timmar får vi ännu ett finbesök, denna gång utav faster Stina som kommer över och hälsar på oss.
Riktig myslördag blir det här!

Idag är pysen hela fyra veckor. Satt och prata med syrran innan om att tiden har gått så himla fort samtidigt som det känns som att pysen varit med oss länge.

Om fyra veckor kan gå så fort kommer ju de närmsta veckorna bara svischa förbi och helt plötsligt kan han både sitta och krypa, haha. Gäller att riktigt ta vara på denna tiden!

Och så va vi ju iväg på Bvc i förmiddags och kunde konstatera att lilleman nu väger 4 kg och är 53 cm lång och han följer kurvorna himla bra! De senaste dagarna har han varit lite skrikig och orolig så pratade med sköterskan vad det kunde vara och vad man kan göra åt det. Lite magmassage för att få bort eventuella bubblor i magen, droppar som han kan ta innan jag ammar honom som kan få bort lite magknip, lite kik på min kost (vilket är svårt eftersom jag tycker jag äter ganska varierat, har dock slutat med chokladen, vilket inte varit lätt men men...) Så vi får väl se hur pysen mår nu framöver och om det är magknip så hoppas jag att det försvinner snart, för lille Charlies skull!

Igår tog jag en tur till Emporia med mamma och pappa. Vi började med en lunch och sen fortsatte jag och mamma och kikade lite i affärerna. Sprang förbi Bokia och ville bara snabbt in och kolla om de hade några roliga barnböcker och gissa vad jag hittade? Nicke Nyfiken som jag varit på jakt efter. Kommer ihåg att jag själv hade den när jag va liten och nu kommer Charlie att få höra berättelsen om och om igen!

Idag har jag haft en riktig mysdag med lillen.
Vi började morgonen med att sjunga upp oss lite och jag kom på att de danska barnvisorna jag sjöng när jag jobbade som barnflicka där fortfarande sitter i bakhuvudet. Så med lite hjälp av google satt vi och sjöng danska barnlåtar, rätt roligt faktiskt. Han måste ju lära sig att känna igen även dessa nu inför flytten nästa vecka, eller jag måste ju lära mig dem eftersom det lär bli jag som kommer sjunga låtarna om och om och om igen...
Tänkte göra pysens morfar glad genom att spela MFF-hymnen för honom, haha. Får se vad pappa säger om detta? Får kanske bli IFK:s imorgon bara för att göra det hela rättvist...

Imorse medan pysen låg och sov mixa jag ihop en sats bananpannkakesmet och stekte upp till små pannkakor. Himla gott är det och känns som en bra start på dagen. Sen laddar jag alltid kaffemaskinen det första jag gör när jag reser mig upp ur sängen, behövs verkligen efter en natt med lite för lite sömn. Så bananpannkakor med kanel och kaffe på det får kika igång min tisdag!

Här hemma ska tisdagen bara spenderas med mys. Jag och pysen ska bara vara hemma och ta det lugnt och mysa tillsammans. Efter resor hit och dit och utflykter fram och tillbaka känns det skönt att bara va. Det enda måstet vi har idag är att tvätta! Ska bli himla skönt!

Som en bra start på den nya veckan blev det imorse ett litet bad för pysen. Och om han gillade det? Jajamensan, han trivdes som en fisk i vattnet och sprattla runt som tusan. Dock va det inte lika mysigt att gå upp ur badet men men...

Dagen startade ganska tidigt för mig och lille pysen. Vid fyra vaknade vi båda till och då va det matdags och sedan dess har vi väl mer eller mindre varit vakna, en liten tupplur på soffan en kvart här och där har vi lyckats klämma in.

Så för att sysselsätta mig googla jag runt lite så här på morgonkvisten och snubbla in på babyconverse. Så söta och hade varit så tuffa på lille Charlie! Så då e frågan bara vilken färg man ska köra på? Blåa eller rödvita med stjärnor?

Idag blev det en tur upp mot Halmstad för att fira farmor som fyller år just idag. Och det blev en riktigt härlig dag med solsken, god mat, gott sällskap och lika gott snack och så dubbelfika på det!

Och Charlie, ja han bara sov och sov och hade det mysigt. Han vakna till lagom då det börja kurra i magen och sen somna han om gott igen. Ska bli spännande att se hur kvällen och natten blir nu när han sovit så mycket på dagen. Uppesittarkväll kanske?

 

Idag tog jag och pysen oss in till stan och kika lite innan vi mötte upp Richard. I och med det härliga vädret blev det en lunch på stan på en mysig uteservering mitt i smeten. Och efter mätta magar tog vi ytterligare en tur på stans gator och kika lite, tog en kaffe uppe hos syrran och avslutade stanrundan med en mjukglass i solen!

Härlig fredag!

Detta finfina halsband hänger nu fint runt min hals! ❤

För tre veckor sedan såg det ut såhär. Då va vi uppe i Helsingborg och lille pysen va bara några timmar gammal.
 
Idag har det gått tre veckor och lille Charlie växer så det knakar. Han äter ju på bra så det är ju i för sig inte så konstigt. Igår va vi på bvc och kunde konstatera att han nu ligger på 3,7 kg, ingen dålig viktökning på dessa veckor. Han va ju i för sig ganska liten när han föddes så det är ju bara bra att han käkar på och att viktkurvan går spikrakt uppåt!
 
 
 
De första dagarna på denna vecka har varit väldigt blandade...
 
I måndags va vi en sväng på Ikea och kolla in lite möbler som vi kan inreda vår nya lägenhet med. Himla skoj att gå och kika och själv kunna välja ut de grejer som vi verkligen gillar och som kommer bli kanon i vårt nya hem. Men sen kom eftermiddagen och en dunderhuvudvärk vilket gjorde att jag låg däckad i soffan ganska många timmar. Ingen härlig känsla att ha den dunkande värken uppe i knoppen...
 
Och så tisdagen började med en promenad upp mot farmor för lite kaffe och fika. Efter lite snack uppe hos farmor blev det en promenad hemåt och väl hemma bestämde Richard och jag att vi skulle dra in till stan för lite lunch och  njutande i solen och det härliga vädret. Väl uppe i stan blev det en lunch på Gränden. Mysigt ställe nu i sommartider med god mat. Men än en gång va huvudvärken där och gnagde. Inte lika illa som dagen innan men ändå så pass att man inte riktigt kan hänga med hundra procent...
 
Och så va det onsdag. Då hade vi en träff inbokad på Bvc och även denna dag vaknade jag upp med världens huvudvärk. Men det va bara att käka frukost, hälla i sig vatten och resorb, några huvudvärkstabletter och sen bege sig iväg. Inte jätterolig bussresa dit till Bvc, inte jätteroligt att försöka ta in och koncentrera sig på vad sköterskan sa när huvudet dunkade som sören. Sen blev det en bussresa hemåt och jag slängde mig direkt i sängen och slocknade när vi kom hem. Efter några timmars sömn kändes det okej i huvudet så då blev det en promenad upp till farmor för ännu en fika och lite snackande och kvällen avslutades med att steka hamburgare hemma hos syrran.
 
Så ja, dessa tre första dagar på veckan kunde ju börjat lite roligare. Att tre dagar i rad ha kanonhuvudvärk är inte så jätteskoj. Sen att ingenting funkar heller är lite frustrerande. Inte huvudvärkstabletter, inte resorb, inte järntabletter, ja ingenting bräcker värken. Men det är ju många olika faktorer som spelar in. Amningen, vätskebrist, sömnbrist, järnbrist (?).
 
Nu hoppas jag bara att det dröjer länge innan nästa huvudvärks-ride kommer...
 
 
Helgen i Göteborg bjöd på en himla massa mysigheter.
När vi rulla upp mot Göteborg på fredagen blev det lunch tillsammans med svärmor och fredagen spenderades sedan med att fira henne på födelsedagen med god buffémat och gott snack.
 
Sen kom lördagen då det bjöds på strålande solsken och vi tog en långpromenad bort mot en mysig sjö i Partille, tog ett glasstopp och sen blev det lite mer promenerande på en härlig skogsväg. Och i och med det fina vädret blev det grillning på lördagskvällen.
 
Sen blev det söndag och då hade jag en fika inbokad inne i stan med Jossan vilket va himla mysigt. Lite snackande och uppdateringar om allt mellan himmel och jord och efter fikan begav jag mig tillbaka mot Partille. Vår helg avslutades med ytterligare en härlig middag på uteplatsen i det fina vädret och vid sex-tiden på kvällen begav vi oss söderöver med ett litet litet stopp inom Halmstad hos faster och farbror.
 
Så helgen som gick va verkligen en mysig och härlig helg!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Imorse begav vi oss upp mot Göteborg för en helg med pysens farmor och farfar och faster. Och så blir det lite födelsedagsfirande ikväll med!

Och pysens första långresa gick himla bra! Han somna direkt när vi kom på motorvägen vid Svågertorp och vakna till när vi kommit fram till Partille.

Så ikväll blir det födelsedagsfirande och lördag och söndag blir det full fokus på mys med farmor och farfar!
Mysigt!

Idag blev det ännu en tur in mot stan. Jag och Charlie tig bussen in mot Triangeln där det blev lite kikande och faktiskt shopping på mitt presentkort. Sen mötte vi upp Richard och då va det läge för lunch. Så vi strosa på gågatan tills vi parkera oss på Jensens med varsin lunchbiff.

Sen blev det mer strosande på stan, en koffein-påfyllning på samma ställe där det blev en fika igår. Himla mysigt ställe Lilla Kafferosteriet med en riktigt mysig gård där det slank ner två macchiatos, en rabarbermuffins och en chokladboll!

Fundera på när vi satt där att ja, jag lär nog bli en fika/macchiato-mamma! Härligt!

Igår drog vi oss in mot stan för att kika lite och för att försöka shoppa upp mitt presentkort, haha. Men det blev inte så mycket shopping utan mer bara mys på Malmös gator och en fika som avslutade stan-trippen.

Efter det begav vi oss hemåt igen för lite middag och på kvällskvisten tog vi en kortpromenad bort mot mamma och pappa som bjöd på kaffe och annat gott.

Och idag blir det en liten tripp upp mot stan igen. Vill hitta nåt fint att dra på mig till helgens födelsedagsfirande!

Idag fick jag min lilla beställning...och ja, jag blev faktiskt himla nöjd!

Imorse blev det en tripp bort mot Lund för att lille pysen skulle dubbelkolla att allt va bra med hans höfter. Och allt såg jättefint ut vilket va en stor lättnad!

Sen åkte vi tillbaks hem för att plocka upp Richards kompis som är här på besök och sen begav vi oss mot Emporia för lite lunch och inhandling.

Efter det blev det en träff hos barnmorskan och på bvc där det också visade sig att allting så bra ut. Charlies växtkurva såg bra ut och han hade lagt på sig bra i vikt, vilket inte är så konstigt med tanke på att den lille äter som en häst, haha.

Efter bvc har det blivit lite slappande och snackande ute på uteplatsen i det härliga soliga vädret!